Премахни рекламите
игри
Споделете тази страница!

dancing stars... и бг фолклора... итн.

dancing stars... и бг фолклора... итн.

Мнениеот krasi-balkanic » Нед Окт 04, 2009 8:19 pm

озадачен съм след като го гледах... или аз не разбирам...или няма професионалисти...или всичко стана за 1.20 на sms...
поправете ме: (или открийте 9те разлики)...
какво значи "Тракийско право хоро Трите пъти", "Пиринско четворно Гинка", "Фламенко Севилянас"... айде че на едната двойка костюмите бяха от различни фолклорни области, то стана вече нормално.... айде и за последното кой ти разбира от фламенко и севилянас... ма та к'во остана ... хм
krasi-balkanic

Re: dancing stars... и бг фолклора... итн.

Мнениеот Tairih » Нед Окт 04, 2009 9:16 pm

В последно време.. всичко е умешано... няма разграничаване на фолклорни области.. ;) , който няма какво да измисли или зглоби.. меши с каквото знае ;)
Аватар
Tairih
Администратор

Мнениеот krasi-balkanic » Нед Окт 04, 2009 9:48 pm

a когато този, който меши е star и го показва пред "компетентно" жури и то по телевизията пред цяла България (образно казано) и за това се плаща, че и се комерсиализира ...как му се вика?
krasi-balkanic

Мнениеот Marangoza » Пон Окт 05, 2009 10:36 am

Ами вика му се халтура, менте, псевдо фолклор и т.н. Да се радва народа на шаренията, да се друсат ц - ци...! Формулата на римските императори "Хляб и зрелища" е валидна и днес.
Аватар
Marangoza
Администратор

Мнениеот p4eli4kata Eli » Пон Окт 05, 2009 7:59 pm

" Да се ядосваш, значи да се наказваш заради грешките на другите!" Кой го бе казал???
Не само в нашия форум обсъждаме това, което непрекъснато ни залива от телевизонните канали. И другите форуми негодуват срещу пошлостта, халтурата, безсрамието, печалбарството, в което се е превърнала телевизията. Най-малкото нещо , е грешката в наименованието на " някакво си там "хоро! Много ги интересува, какво приказват и споделят хората! Те просто пълнят ефира с глупостта си ! Ние негодуваме. Но кой ни чува?
Не всеки може да си позволи все още Булсатком - кабелна или ефирна многоканална телевизия. Не всеки още може да си позволи интернет. Доста скъпо удоволствие са за обеднелият народец! Затова ни предлагат евтинки зрелища. Да се " кефим"! На чуждото нещастие. Да печелим парички, като предаваме довчерашен приятел . Този, който ни е помагал . Така ни превъзпитават. Да сме демократични. Демокрация, бабам, демокрация!! :evil: :evil: :twisted: Единстенната защита ни остава това, най-демонстративно да им обърнем гръб. Аз почти престанах да гледам телевизия. Отвращава ме пошлото в нея. Да учим собственните си деца на чест, достойнство, вяра в добрто и обич към родината. Пазя внука си от такива предавания. Не искам от него да излезе един люпещ слънчогледови семки и плюещ обелки пред себе си консуматор!
Отклонение: Тук , в селото си купиха къща едно семейство с две дечица на възрастта на внука ми от Норвегия. Улиците са посипани с боклуци в резултат на културата ни. Двете дечица, след като изядоха сладоледа, купен им от майката българка, огледаха къде да хвърлят " клечките". И... като не видяха къде, ги подадоха на майка си, да ги прибере... Имаме съсед. Той-англичанин, тя -португалка. Всяко лято Гарвин и малкия Зики са тук. Зики почиства от боклуци цялата улица. Баща му му дава джобни за това.Тук, в България, Зики не гледа телевизия, няма компютър. Бащата не разрешава. Два месеца! ....Наскоро ходихме в Одрин. На пазар, че ни е по-близко. Такава чистота и ред имат хората, да им завидиш! Такова възпитание ни липсва!
Простете, много, много неща изникват от тази реплика на колегата! Но... стига толкоз!
Аватар
p4eli4kata Eli

Назад към Говорилня!