" Да се ядосваш, значи да се наказваш заради грешките на другите!" Кой го бе казал???
Не само в нашия форум обсъждаме това, което непрекъснато ни залива от телевизонните канали. И другите форуми негодуват срещу пошлостта, халтурата, безсрамието, печалбарството, в което се е превърнала телевизията. Най-малкото нещо , е грешката в наименованието на " някакво си там "хоро! Много ги интересува, какво приказват и споделят хората! Те просто пълнят ефира с глупостта си ! Ние негодуваме. Но кой ни чува?
Не всеки може да си позволи все още Булсатком - кабелна или ефирна многоканална телевизия. Не всеки още може да си позволи интернет. Доста скъпо удоволствие са за обеднелият народец! Затова ни предлагат евтинки зрелища. Да се " кефим"! На чуждото нещастие. Да печелим парички, като предаваме довчерашен приятел . Този, който ни е помагал . Така ни превъзпитават. Да сме демократични. Демокрация, бабам, демокрация!!

Единстенната защита ни остава това, най-демонстративно да им обърнем гръб. Аз почти престанах да гледам телевизия. Отвращава ме пошлото в нея. Да учим собственните си деца на чест, достойнство, вяра в добрто и обич към родината. Пазя внука си от такива предавания. Не искам от него да излезе един люпещ слънчогледови семки и плюещ обелки пред себе си консуматор!
Отклонение: Тук , в селото си купиха къща едно семейство с две дечица на възрастта на внука ми от Норвегия. Улиците са посипани с боклуци в резултат на културата ни. Двете дечица, след като изядоха сладоледа, купен им от майката българка, огледаха къде да хвърлят " клечките". И... като не видяха къде, ги подадоха на майка си, да ги прибере... Имаме съсед. Той-англичанин, тя -португалка. Всяко лято Гарвин и малкия Зики са тук. Зики почиства от боклуци цялата улица. Баща му му дава джобни за това.Тук, в България, Зики не гледа телевизия, няма компютър. Бащата не разрешава. Два месеца! ....Наскоро ходихме в Одрин. На пазар, че ни е по-близко. Такава чистота и ред имат хората, да им завидиш! Такова възпитание ни липсва!
Простете, много, много неща изникват от тази реплика на колегата! Но... стига толкоз!